Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος ταξιδιωτών στον Καναδά

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος ταξιδιωτών στον Καναδά

Το νέο μέτρο.

Ο Καναδάς θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα να προσκομίζουν ένα αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό, που θα έχουν κάνει λιγότερο από τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους, ανακοίνωσαν υπουργοί της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει «σύντομα» ένα «επιπλέον μέτρο που θα υποχρεώνει όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στον Καναδά να έχουν ένα διαγνωστικό τεστ Covid-19», το οποίο θα είναι «αρνητικό», είπε ο Ντομινίκ Λε Μπλαν, ο υπουργός Διακυβερνητικών Υποθέσεων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ «εντός των επόμενων ημερών», διευκρίνισε.

Το νέο αυτό μέτρο επιβάλλεται, καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία, εντοπίστηκαν στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καναδάς έχει αναστείλει έως τις 6 Ιανουαρίου όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, μετά την εμφάνιση εκεί του νέου στελέχους.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί υπήκοοι είτε όχι, τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ειδάλλως κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μήνες και/ή προστίμου, το ανώτερο 750.000 δολαρίων Καναδά (478.000 ευρώ).

Ακόμα κι αν «η πλειονότητα των Καναδών» τηρεί τις συστάσεις των αρχών, «ορισμένοι ταξιδεύουν για περιττούς λόγους», είπε ο δόκτωρ Χάουαρντ Νζου, υποδιοικητής της ομοσπονδιακής αρχής δημόσιας υγείας. «Είναι πολύ ανησυχητικό», τόνισε.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Οντάριο, Νταγκ Φορντ, δήλωσε πως έχει «απογοητευτεί πολύ» από τον υπουργό Οικονομικών του, Ροντ Φίλιπς, ο οποίος έφυγε για ταξίδι στην Καραϊβική, και του απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει «αμέσως» στη χώρα.

Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά 571.070 κρούσματα και 15.440 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού.

 

Πηγή: iefimerida.gr