Με κοινό προφίλ στο Facebook δεν κεράτωσε κανείς

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Με κοινό προφίλ στο Facebook δεν κεράτωσε κανείς

Ας το πιάσουμε από την αρχή και θα το πάμε βήμα-βήμα για να μην χαθούμε: Διαθέτεις σχέση και μάλιστα μακροχρόνια και έχεις τιγκάρει το προφίλ σου με παθιασμένα φιλιά, ηλιοβασιλέματα και καλλιτεχνικές τύπου χέρι χέρι. Θα σου πω ένα πράγμα κι ας σε νευριάσω: Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά είναι περιττά. Είναι περιττές οι 567 κοινές φωτογραφίες, περιττά τα δημόσια φιλιά και περιττές οι αφιερώσεις.

Αλλά αυτό είναι η δική μου γνώμη και κάλλιστα αν θέλεις μπορείς να την πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων. Στο κάτω κάτω, δικό σου είναι το προφίλ ό,τι θέλεις κάνεις. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση -αρνητική πάντα- είναι άλλο: Βρε τρελόπαιδο, με ποιο σκεπτικό στέλνεις πεσιματικό inbox σε γκομενάκι την ίδια στιγμή που έχεις φωτογραφία προφίλ αγκαλιά με την καλή σου;

Με κοινό προφίλ στο Facebook δεν κεράτωσε κανείς - 1 

Αντιλαμβάνεσαι κάπως τη διαστροφή;

Ναι βαριά η λέξη. Στην πραγματικότητα, αν είχαν μιλίά τα δόλια και τα inbox και μιλούσαν, θα είχαν κλείσει όχι σπίτια, πολιτείες όλοληρες. Στο κάτω-κάτω, ένα φλερτάρισμα στα social -στο τόσο όσο- είναι κατακριτέο; Γενικά όχι. Ή μήπως δεν υπάρχουν τύποι που κερατώνουν με την πρώτη ευκαιρία; Φυσικά και υπάρχουν.

Όταν όμως, ενώ σε κάθε μα κάθε περίσταση δεν χάνεις την ευκαιρία να δηλώσεις πόσο ευτυχισμένος είσαι με την επισήμη, εσύ στοκάρεις προφίλ γυναικών και στείλεις όλα αυτά τα «καλημέρα» και τα «τι κάνεις» και ένα σκασμό ανούσιες αφορμές για να πιάσεις κουβεντα, τότε τι ακριβώς νομίζεις ότι κάνεις;

Δώσε βάση στις λεπτομέρειες

Αυτό ίσως πιάσει αν διαθέτεις εμφάνιση Brad Pitt στο Fight Club. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα γίνεις πανηγυρικά ρεζίλι ή αντικείμενο χλευασμού, ειδικά αν όλο αυτό το πέσιμο γίνεται από κοινό προφίλ τύπου Kostas Anna; Διότι, λατρεία μου, για ποιον αναθεματισμένο λόγο η εκάστοτε να σου απαντήσει ή να ανταποκριθεί στο φλερτ σου όταν από το πρώτο δευτερόλεπτο κατααβαίνει πόσο κελπούρι «είσαι» -το ίδιο ισχύει και στο Tinder btw μη νομίζεις ότι θα κρυφτείς εκεί-.

Με κοινό προφίλ στο Facebook δεν κεράτωσε κανείς - 2

Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις

Ναι δε λέω, μπορεί μία στο εκατομμύριο να πέσεις σε κάποια που μόλις βγήκε από σχέση και το μόνο που δεν θέλει κάτι τρομερά σοβαρό (γράψε λάθος: κάτι καθόλου σοβαρό) και λίγο περιστασιακό σεξ. Εκεί ναι, ίσως και να έχεις τύχη, αν και πάλι παίζεις οριακά με τη διαδικτυακή σου παρουσία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ωστόσο, πας κατευθείαν για αποτυχία.

Ακόμα και αν είσαι μάστορας στο λέγειν, ακόμα και αν έχεις αυτό το κάτι την ώρα που μιλάς κια γράφεις που εμάς μας τρελαίνει, συγγώνμη είναι απίστευτα ξενερωτικό να ξέρω ότι μόλις ολκληρώσουμε τη συνομιλία μας εσύ θα τρέεξεις να ποστάρεις ηλιοβασιλέματα και καρδιές και θα ανανεώσεις την κοινή profile φώτο με μία καινούργια που τραβήξατε φέτος το καλοκαίρι. Α! Κια κάτι τελευταίο: ακόμα και όταν είμαστε το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση, θέλουμε να ξέρουμε ότι για εσένα είμαστε μοναδικές και θεές και ότι με την μόνιμη δεν περνάς καλά.

Τα δείγματα δεν είναι υπέρ σου

Επίσης, όλη αυτή η συμπεριφορά δεν αντακλά το «κακό παιδί» που είναι φαντασιώση πολλών γυναικών εκεί έξω, αλλά έναν τύπο εντελώς ασόβαρο, που την ώρα που ανταλάσσει καρδούλες με τη μόνιμη στα σχόλια γράφει σεντόνια στο ίνμποξ εκείνης που έχει λοκάρει.

Με κοινό προφίλ στο Facebook δεν κεράτωσε κανείς - 3

Για να ολοκληρώσω

Αν όντως θέλεις να την κάνεις την κουτσουκέλα (λάθος, αλλά ποια είμαι εγώ για να σε κρίνω;) φρόντισε να τηρείς τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες που θα διαφυλάξουν, έστω, την αξιοπρέπειά σου. Ένας από αυτούς είναι ο εξής:

Φτιάξε ένα ψεύτικο προφίλ, αφού θες τόσο πολύ να κερατώσεις και όχι να χωρίσεις πρώτα.

https://www.msn.com/el-gr/news/other/%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82/ar-BBYjOnk?ocid=msedgntp