Μέγκαν Μαρκλ: Αυτή είναι η πάθηση από την οποία πάσχει

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Χάρι - Μέγκαν: Χάνουν και επίσημα τα βασιλικά προνόμια και αξιώματα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η Μέγκαν Μαρκλ έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

Κάθε της κίνηση αναλύθηκε διεξοδικά και κάποιοι παρατήρησαν ότι πάσχει από μια κληρονομική πάθηση.

Η εμφάνιση που αποκάλυψε την πάθησή της

Συγκεκριμένα, η Μέγκαν Μαρκλ η οποία έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της πριν από λίγους μήνες, έχει μια πάθηση, την οποία παρατήρησαν οι ειδικοί ενώ ήταν έγκυος στον Άρτσι.

Σε επίσκεψή της στο Εθνικό Θέατρο το 2019, οι κινήσεις στα δάχτυλά της έδειξαν ότι έχει υπερκινητικές αρθρώσεις.

Καθώς το χέρι της ακουμπούσε την κοιλιά της, ο αντίχειράς της φάνηκε να μετακινείται ασυνήθιστα πολύ, και οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει κάποιος που έχει υπερκινητικότητα αρθρώσεων.

Κάποιος που έχει υπερκινητικές αρθρώσεις, μπορεί να εκτείνει την άρθρωση αυτή πέρα από το φυσιολογικό εύρος κίνησης εύκολα και χωρίς πόνο.

Η οστεοπαθής Anisha Joshi εξηγεί:

“Τα άτομα με υπερκινητικότητα αρθρώσεων είναι συχνά σε θέση να κινούν τα άκρα τους με τρόπους που άλλοι δεν μπορούν, όπως και η φωτογραφία στην οποία ο αντίχειρας της Μέγκαν φαίνεται να λυγίζει άβολα. “Αυτό σημαίνει ότι μερικές ή όλες οι αρθρώσεις του ατόμου μπορεί να έχουν ένα ασυνήθιστα μεγάλο εύρος κινήσεων. Η υπερκινητικότητα είναι μια κληρονομική κατάσταση με κύρια αιτία να είναι γενετικά καθορισμένες αλλαγές στο κολλαγόνο, έναν τύπο πρωτεΐνης στο σώμα που βρίσκεται στους συνδέσμους. Δεν υπάρχει αρκετό κολλαγόνο στο σώμα που μπορεί να κάνει τις αρθρώσεις χαλαρές και ελαστικές. ”

meghan markle

Η κληρονομικότητα της πάθησης

Όσον αφορά την πιθανότητα η Μέγκαν να περάσει την πάθησή της στη Λίλι ή τον Άρτσι, δεν υπάρχει κάποια βεβαιότητα, αφού πρόκειται για τη γενετική μετάλλαξη του κολλαγόνου – το υλικό που προστατεύει τις αρθρώσεις μας και λειτουργεί ως αντικραδασμικό για να κινούνται ομαλά χωρίς πόνο. Εάν η Λίλι και ο Άρτσι έχουν την ίδια πάθηση δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλά σημαίνει ότι θα έχουν μεγαλύτερο εύρος κινήσεων στις αρθρώσεις τους, οπότε θα πρέπει να ενισχύσουν τους μύες τους για να έχουν σταθερότητα στην κίνηση.

Η ειδικός πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι με υπερκινητικότητα δεν βιώνουν πόνο και η μυική τους ενδυνάμωση είναι απαραίτητη για να προλάβει τις πιθανότητες εξάρθρωσης.

 

 

ΠΗΓΗ