Πώς γυρίζονται οι σκηνές σεξ στις ταινίες;

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Πώς γυρίζονται οι σκηνές σεξ στις ταινίες;

Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε πώς στο καλό γυρίζονται όλες αυτές οι σκηνές σεξ σε διάφορες ταινίες ή τηλεοπτικές σειράς, όπως το Bridgerton αλλά και το Normal People.

Η απάντηση είναι πως υπάρχουν άνθρωποι, που ονομάζονται συντονιστές οικειότητας και έργο τους είναι να δείχνουν όσο πιο αληθοφανείς γίνεται αυτές οι σκηνές σεξ. Και τώρα, κάποιοι από αυτούς, που εργάστηκαν για τις δύο βρετανικές σειρές που σπάνε τα ταμεία αλλά και εκπλήσσουν το κοινό με τις οικείες σκηνές, αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους.
Όπως, για παράδειγμα, ότι κουβαλάνε πάντα μαζί τους αντικείμενα στις «τσάντες έκτακτης βοήθειας» ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως τα έχουν σχεδιάσει. Μιλώντας στους Radio Times, οι συντονιστές αυτοί είπαν ότι πάντα βεβαιώνονται πως είναι πλήρως εφοδιασμένοι με εσώρουχα σε nude απόχρωση – για να μην διακρίνονται στις ερωτικές σκηνές, καραμέλες μέντας, για φρέσκια αναπνοή και θερμικά μαξιλάρια για να παραμένουν ζεστοί οι ηθοποιοί μεταξύ των λήψεων. Επίσης, σε αυτές τις τσάντες, έχουν και «σπρέι με μεταλλικό νερό και γλυκερίνη για να δημιουργούν την εντύπωση των σταγόνων ιδρώτα».

Τα κιτ αυτά είναι επίσης εφοδιασμένα με μικρά καλύμματα για την προστασία των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων και της σεμνότητας των γυναικών, αλλά και ειδικά εσώρουχα που κολλάνε στην λεκάνη ενός άνδρα ηθοποιού και «κρατάνε» στην θέση τους τα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα.

Έκρηξη του επαγγέλματος μετά το ξέσπασμα του κινήματος MeToo
Να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σετ χρησιμοποιούν συντονιστές οικειότητας μετά το κίνημα MeToo, για να διασφαλίσουν ότι οι ηθοποιοί παραμένουν εντός επιτρεπτών ορίων κατά την διάρκεια των σκηνών σεξ.

Φυσικά, οι περισσότεροι έχουν καλωσορίσει την άφιξη αυτών των συντονιστών, αν και μία εξ αυτούς, η Μία Σκάχτερ, η οποία έχει εργαστεί στην τηλεοπτική σειρά «Grey’s Anatomy», παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισε κάποια «αντίσταση» σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως από γυναίκες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Όπως δήλωσε στο Radio Times: «Υποθέτω ότι για ορισμένες γυναίκες, η παρουσία μου σε τέτοιες σκηνές, σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσουν τις προηγούμενες εμπειρίες τους από γυρίσματα χωρίς έναν υπεύθυνο συντονιστή οικειότητας. «Αναρωτήθηκα εάν η εισαγωγή αυτού του νέου ρόλου κάνει ορισμένους ανθρώπους να κοιτάξουν πίσω και να αναλογιστούν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί μέχρι τώρα να μην είχαν αντιληφθεί πως είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης».

Η Σόνια Μπαρνέτ, η οποία εργάζεται στην ταινία «Nightmare Alley» του Γκιγέρμο ντελ Τόρο, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Μπλάνσετ και Μπράντλεϊ Κούπερ, είπε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ευγνώμονες για τους συντονιστές αυτούς και που έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι είχαν φρικτές εμπειρίες, όπως η Εμίλια Κλαρκ, η οποία δεν περίμενε ότι ο ρόλος της στην ταινία Game of Thrones θα είχε τόσο γυμνό».
ΠΗΓΗ