Ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή η προμήθεια των 18 Rafale

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on delicious
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο - Με τη διαδικασία του «επείγοντος» τα Rafale

Το δρόμο για την Ολομέλεια …παίρνουν τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου με τις εγκριτικές συμβάσεις από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Εκτός από τη ΝΔ, το νομοσχέδιο για την προμήθεια των 18 Rafale, στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ενώ στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25. Καταψηφίζει το ΚΚΕ.

Ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το εμβληματικό-όπως το χαρακτήρισε- εγχείρημα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Επί της αρχής δεν είμαστε αντίθετοι με την προμήθεια των Rafale, αλλά η σύμβαση αφήνει πολλές τρύπες, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συναίνεσή μας», ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας.

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε πως δεν κατανοεί πλήρης τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα αν κόμματα της αντιπολίτευσης αμφιταλαντεύονται για την εξεύρεση κινήτρου προκειμένου να πουν το “ναι”,ή , χρησιμοποιούν την επίκληση δικαιολογίας για να πουν το “όχι”… Εγώ, πάντως, ελπίζω για το πρώτο», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

ΠΗΓΗ