Συνταγή για Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Συνταγή για Λιγκουίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ Μακαρόνια Liguini
300 γρ Κρέμα γάλακτος
1 Στήθος κοτόπουλο
100 γρ Παρμεζάνα
2 Σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Βούτυρο
1 κ.σ. Μαϊντανός
Μπούκοβο
Αλάτι – Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, λιώστε το σκόρδο και ανακατέψτε.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάλτε το στήθος κοτόπουλο χαράξτε το ελαφρά και αλείψτε με το σκορδόλαδο. Βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά και στα 30 γυρίστε το.

Βάλτε τα λιγκουίνι να βράσουν έως το σημείο αλ ντέντε και αφαιρέστε τα από τη φωτιά χωρίς να αφαιρέσετε το νερό ή να τα στραγγίξετε.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή ένταση, βάλτε το βούτυρο να λιώσει. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει θερμοκρασία.  Μόλις δείτε ότι ξεκινάει ο βρασμός, τρίψτε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.

Με μια πιρούνα , πιάστε τα μακαρόνια, αφήστε τα να στραγγίξουν λίγο πάνω από τη κατσαρόλα ίσα ίσα να φύγουν τα πολλά υγρά και βάλτε τα στην σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
Για περισσότερη ευκολία μπορείτε να το κάνετε σε δόσεις 2 μερίδων ώστε να ελέγξετε πιο εύκολα το πόσο κρεμώδη τα θέλετε.

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, κόψτε το σε φέτες.
Πάνω από τα μακαρόνια ρίξτε ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μπούκοβο, μπόλικη παρμεζάνα και ακουμπήστε απαλά τις φέτες κοτόπουλο.

 

 

ΠΗΓΗ