Συνταγή για μους γιαουρτιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Συνταγή για μους γιαουρτιού από τον Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ

  • 7 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 280 γρ. φυτική κρέμα, γάλακτος, κρύα
  • 110 γρ. ασπράδια
  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • γκρανόλα
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, στην μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σε καθαρό κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 10 δόσεις και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγη από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λάιμ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Με το που πάρουν βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ανακατεύουμε στο κατσαρολάκι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μία αφράτη μους.
  • Αδειάζουμε τη μους σε μπολάκια και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 30-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με γκρανόλα και ξύσμα λάιμ.

 

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης