Τί ισχύει στις “κόκκινες” περιοχές

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on vk
Share on tumblr
Share on digg
Share on mix
Share on whatsapp
Share on email
Τί ισχύει στις "κόκκινες" περιοχές

Πέντε δήμοι της χώρας (σ.σ δείτε εδώ) μπήκαν σε αυστηρότατο lockdown μετά την απότομη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Ας τις πούμε “σκούρο κόκκινο” (σ.σ όπως ονομάζονται οι περιοχές της Ευρώπης με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο). Πάμε να δούμε τί ισχύει στις “κόκκινες” περιοχές.

 

Ποιές είναι οι “κόκκινες” περιοχές

Δήμος Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης, Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της ΠΕ Βοιωτίας, Δήμος Σπάρτης της ΠΕ Λακωνίας, Ζάκυνθος, ΠΕ Λέσβου,Δήμος Ρεθύμνης της ΠΕ Ρεθύμνου, Δήμος Πύδνας-Κολυνδρού της ΠΕ Πιερίας, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της ΠΕ Εύβοιας, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας, Δήμος Τεμπών της ΠΕ Λάρισας

 

Στις περιοχές αυτές θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα στις “κόκκινες” περιοχές.

 

Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική στις “κόκκινες” περιοχές

Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν (σ.σ. εκ παραδρομής ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως θα είναι ανοιχτά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, κάτι που όμως σύμφωνα με νέα ενημέρωση δεν ισχύει) Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά. Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Στοπ» στις 18:00 το απόγευμα

Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

 

Με πληροφορίες από newsit.gr